Krampjes kunnen best behoorlijk plagen, maar er zijn gelukkig ook genoeg baby’tjes die er niet zoveel last van hebben! Waarschijnlijk worden ze veroorzaakt doordat het spijsverteringsstelsel verder moet rijpen…
Ze beginnen niet meteen, maar meestal een week of 2 á 3 naar de geboorte om dan te pieken met een week of zes. Rond de leeftijd van drie maanden heeft je kleintje er meestal geen last meer van, hoor. Je kindje is niet altijd onrustig, wél na een voeding ( ongeveer een half uur daarna) of vlak voor een poepluier. De onrust piekt ook vaak in de namiddag…
Wat merk je aan je kindje?
Er worden veel scheetjes gelaten, je kleintje overstrekt zich en krimpt ineen, trappelt met de beentjes. Je ziet duidelijk golven van pijn, afgewisseld met rust. Als er gepoept is, is de rust vaak weer terug.
Kan je je kindje helpen?
Jazeker! Gebruik bij borstvoeding geen pittige of gasvormende groenten. Let ook op de manier waarop je kindje drinkt en hoe het is aangelegd. Buik tegen buik voeden kan goed helpen.
Flesgevoede kindjes kan je een langzamer speen geven .
Een heerlijke massage met een essentiële olie, een kruikje of een warm badje kunnen verzachtend werken.
Evenals het ‘fietsen’ met de beentjes en het voorzichtig vouwen van de beentjes richting de borstkas om dan vervolgens cirkels zowel naar links als naar rechts te maken. Dit hielp onze dochter altijd heel goed! Ik zie mezelf nóg op de bank zitten met haar, lekker naar buiten kijkend…
Probiotica doet de darmflora sneller rijpen en zo zijn darmkrampen sneller verleden tijd. Een fijn natuurlijk middel uit de reformzaak wat heel goed ka helpen.
Geef je kleintje liever geen venkel- of rooibosthee. Je mag het wel drinken ( ook weer niet teveel) Maar voor zo’n kleintje is dit al bijvoeding.
Er komt een eind aan gelukkig, maar fijn is het niet als je je kindje met vertrokken gezicht ziet trappelen.